Actionfilmskola 29 juni – 2 juli

För andra året i rad arrangerar vi en actionfilmskola, med Erik Edler från http://www.northernlightpictures.se/ som kursledare.

Du får lära dig mer om idéskapande, backyard FX, lågbudget, indiefilm, filmfight, stunts, vapenhantering, sci-fi, praktiska effekter m.m.

Titta på de färdiga filmerna på dropbox

Lokal: OSD Folkets hus
Datum: 29 juni – 2 juli
Tid: 10-14.00
Ålder: 13-17år
Kostnad: gratis!
Inga förkunskaper krävs

KURSEN ÄR FULLBOKAD!

Besöksadress: Du hittar oss på Länskulturen, Krondikesvägen 93, 4 trappor, hiss finns. Lokalerna är anpassade för personer med funktionsnedsättning.
Tider: 10-14.00 med en halvtimmes lunch. Medtag egen mat. Microvågsugn, kylskåp, vatten, bestick mm finns på plats.

Dag 1. Introduktion till actionfilmande. Vi tittar på filmklipp, talar om storyboard, scenarios, karaktärer mm. Vi lär känna varandra och arbetar kreativt kring filmidéer. Vi klämmer och känner på en hel del filmgrejer och rekvisita.

Dag 2. Kort om hur en filminspelning till, vad skall man tänka på vad gäller säkerhet, skydd, polis, tillstånd osv. Vi lär oss att fixa egen rekvisita på ett billigt sätt, vapen, blod, falska pengar, saker som skall krossas osv. Detta kallas ”backyard effects”, vi kallar det för garage-effekter, dvs att skapa action- eller slagsmålsscener med sådant du kan hitta hemma eller på en loppis, och utan att behöva använda datagjorda effekter. Hur gjorde man innan datatekniken kom? Idéstuga!

Dag 3. Vi provfilmar slagsmål-scener, dessa klipps samman och vi tittar på och diskuterar resultatet.

Dag 4. Avrundning och slutförande av det vi inte hunnit bli helt färdiga med, mer samtal kring filmer som ni som deltar tycker är bra eller dåliga. Möjlighet att fundera vidare kring filmer som kan skapas med hjälp av Filmpool utanför actionskolan.

 

1 tanke kring ”Actionfilmskola 29 juni – 2 juli

Kommentarer inaktiverade.