""

Novemberfestivalen (RUNYZ)

Jämtland och Västernorrland arrangerar årligen uttagning till Novemberfestivalen (RUN-YZ). På festivalen visas och tävlar kortfilmer gjorda av filmare i åldern 16-26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Västernorrland/Jämtland.

Anmälan och deltagande

Vill du delta med din film år 2015? Ansök gärna om teknikstöd!

Anmäl din film genom att maila till: film snabela filmpooljamtland.se. Vi behöver ditt namn, ålder, telefonnummer, filmens titel samt kort beskrivning av filmen.

Lite kom ihåg:

– Upplösning: Så hög som möjligt
– Filformat: QuickTime eller avi
– Codec: h264, mp4, mpeg4, m4v
– Inställningar högsta kvalitet

Filmen skall vara färdig och lämnas in till oss på Filmpool Jämtland senast 1 september 2015. Hör av dig till sol.vikstrom snabela filmpooljamtland.se med frågor kring överlämning. USB-sticka, hårddisk, sprend, ftp mm går bra.

Visning av lokala bidrag

Vi kör en visning av filmer producerade i Region Jämtland Härjedalen, samt från Västernorrland den 19 september, kl 13.00-15.00 på Designcentrum, Prästgatan 9, Östersund. Vinnande bidrag utses samma dag. Varmt välkomna!

Designcentrum
Prästgatan 9
Östersund

Om festivalen

Run YZ är en regional uttagning till Novemberfestivalen som arrangeras varje år i Trollhättan och är en nationell arena för ung svensk film. I år firar Novemberfestivalen 20 år. Under tre fullspäckade dagar anordnas filmvisningar, seminarier, artistuppträdanden, festligheter och möten med välkända filmprofiler och nya talanger. Festivalen är ett forum där filmintresserade i alla åldrar och från hela landet kan mötas och knyta nya kontakter eller bara se film och ha kul.

Inspireras av hundratals vimmelbilder från tidigare års festivaler:  #novfilmfest