Tempo Dokumentärfestival – deadline 6 nov

Tempo Dokumentärfestival prisar de mest innovativa och spännande filmerna i dokumentärfilmssverige! Nu är kategorierna Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc öppna för anmälan.
Tempo Documentary Award är tävlingen för svenska långfilmsdokumentärer över 50 minuter.
Vinnaren får 75 00 kronor och tävlingen arrangeras i samarbete med Svenska Filminstitutet och Influence Film Club.

Tempo Short Award omfattar dokumentärer som är max 30 minuter långa. Priset delas ut i samarbete med Svenska Filminstitutet och Filmregion Stockholm-Mälardalen och består av 25 000 kronor. Tempo Short Award vänder sig till professionella filmskapare som har gjort minst en kortfilm innan. För oetablerade filmare rekommenderar vi anmälan till New Doc.

Nytt för i år är att prissumman för talangpriset New Doc har höjts till hela 70 000 kronor; varav 30 000 är teknikstöd från FilmCentrum Riks. Det blev möjligt genom två nya samarbetspartners; Filmpool Nord och Kultur i Halland-Film. Övriga samarbetspartners till priset är Filmbasen/Film Stockholm, FilmCloud/Kultur i väst och Film i Dalarna.

New Doc är öppet för filmare från hela landet och filmerna kan vara hur korta eller långa som helst. De nominerade filmerna offentliggörs i slutet av januari och visas under Tempo Dokumentärfestival 7 – 13 mars 2016. Prisutdelning av årets bästa dokumentärer sker lördagen den 12 mars.

Anmäl din film på www.tempofestival.se. Deadline 6 november.

För mer information kontakta:
Christina Höglund (Tempo Documentary Award) christina.hoglund@tempofestival.se
Lili Parsipour (Tempo Short Award och New Doc) lili.parsipour@tempofestival.se