Jämtländsk naturvy

SVT och SWFF bjuder in till Pitchtävling! Ny deadline 14 december!

Är du mellan 18 och 30 år och bär på en idé till en svensk naturfilm?

Välkommen att lansera din idé för SVT på Naturfilmsfestivalen på Nordens Ark den 29 – 30 januari 2016. Vinnaren får 15 000 kronor samt resa och ackreditering till världens ledande naturfilmsfestival: Wildscreen i Bristol, andrapristagaren 10 000 kronor och tredjepriset blir 5 000 kronor.

Prispengarna ska ses som ett förproduktionsstöd och innebär inte ett löfte om samproduktion med Sveriges Television.

Idén till filmprojektet bör inte tidigare ha presenterats för SVT och inte heller ha hittat huvuddelen till finansiering. Projektet ska fortfarande vara i sin utvecklingsfas. Den färdiga filmen ska bli 30 minuter eller längre.

Hur gör du?

Du skriver ett synopsis på en A4 sida och en kort presentation av dig själv och eventuellt andra du vill samarbeta med i projektet.

Skicka in ditt bidrag till Sveriges Television, Att: Göran Danasten, 105 10 Stockholm eller goran.danasten@svt.se.

Vi vill ha din ansökan senast den 14 december 2015.

Vad händer sedan?

En jury nominerar fem projekt som går vidare till Naturfilmsfestivalen på Nordens Ark fredag den 29 januari 2016. Blir du utvald bör du förbereda någon form av bildbeskrivning av projektet. Det kan vara ett storyboard, stillbilder eller en kortare rörlig sekvens.

Förbered dig också på en presentation på max 10 minuter och var beredd på eventuella frågor under 15 minuter.

Och sedan?

Juryn sammanträder och vinnarna av första, andra och tredje pris presenteras på Naturfilmsfestivalen på lördag den 30 januari 2016.

Svt logoSVT betalar resa och logi på Nordens Ark för dig som nominerats.