Vi söker en Projektkoordinator till Mid Nordic Film Export

Projektkoordinator Regional filmverksamhet 60%

Region Jämtland Härjedalen
Yrke: Projektledare: kultur, media, film
Sista ansökningsdag: 2016-01-10

Region Jämtland Härjedalen, område kultur ansvarar för att utföra det regionala kulturuppdraget i samspel med andra aktörer och arbetar för att tillgängliggöra ett kvalitativt och varierat kulturutbud i regionen. Filmpool är en del av område kultur och är sedan 1993 ett regionalt resurscentrum för film i Jämtland Härjedalen. Den regionala filmverksamheten uppgift är att stärka film som konstart och arbeta för en utveckling av film i regionen. Verksamheten har en strategisk, stödjande och rådgivande funktion. Barn och unga är prioriterade i uppdraget. Regional utvecklingsstrategi och Kulturplan för Region Jämtland Härjedalen 2015-2018 är styrande för verksamheten. Verksamheten ingår i ett nätverk med andra regionala kulturverksamheter.

Vi söker nu en projektkoordinator till ett nytt Interregprojekt ”Mid Nordic Film Export”.

ARBETSUPPGIFTER
Projekt Mid Nordic Film Export, utvecklar filmföretag i regionen Jämtland Härjedalen, Västernorrland och Trøndelag med fokus på internationell distribution och utveckling av företagande inom branschen. Du fungerar som projektets koordinator.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara en kreativ och utåtriktad person med stor kunskap och erfarenhet av nationell och internationell filmbransch/filmpolitik.
Du har god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och är flexibel. Du har en god administrativ förmåga och har lätt för att kommunicera både i tal och i skrift . Körkort erfordras.

Högskoleutbildning med inriktning mot kultur/film/media eller motsvarande krävs. Det är meriterande med erfarenhet av liknande arbete.

Läs hela annonsen hos Arbetsförmedlingen