""

Doclounge + Hemmapremiär

Måndag 16 maj är det dags för nästa DocLounge!

Filmen för kvällen är Very Semi Serious
De ikoniska teckningarna på tidningen The New Yorker har blivit en välkänd kulturell milsten de senaste 90 åren. Leah Wolchocks intima dokumentär erbjuder en makalös glimt i processen bakom teckningarna. Filmen följer redaktören Bob Mankoff då han varje vecka noggrant granskar hundratals inlämningar och förslag. Allt för att ge läsaren den bästa samlingen av insiktsfulla och humorösa tidningssidor. Filmen visar också intervjuer med tidningens anställda och delar anekdoter från legenderna Roz Chast och Mort Gerberg.
Very Semi-Serious
är en ovanlig meditation i humor, konst och genialiteten hos New Yorkers panel. Filmen ger en spännande behind-the-scenes vy av The New Yorker och introducerar teckningslegenderna som skapade de ikoniska teckningarna som har inspirerat, förbryllat- och stundtals förbannat läsare genom decennierna.

Innan det är dags för filmen firar vi Hemmapremiär för Anna Erlandssons och Maya Westlunds Hur man illustrerar en grävling. Filmen hade världspremiär på Göteborgs Internationella Filmfestival (GIFF) tidigare under året. Filmen beskrevs så här under GIFF:
En illustratör får i uppdrag att illustrera en grävling. Ett hastigt informationssökande på nätet tar vid för att få reda på hur man får syn på en grävling. I en fartfylld animation med härlig humor belyses inte minst olika nätforum, som platser för udda information om precis allting.
Filmen är producerad med stöd av Svenska Filminstitutet och Filmpool inom Region Jämtland Härjedalen.

Kvällen inleds med musik av Erika & Sofia, singer/songwriter-duo som skulle kunna beskrivas som jämtlands First Aid Kit, de har uppträtt på Staaren Open Stage, vann Sensus inspelningspris på Musik Direkt och kunde ses på Jazzköket på Valborg.

DAG: 16 MAJ 2016
TID: ÖPPNAR 17.30, FILM kl 18.30 (dörrarna öppnas 17.30, 18.00 musik med Erika & Sofia, 18.30 Hur man illustrerar en grävling, 19.00 Very Semi-Serious)
PRIS: 50 SEK eller DOC LOUNGE GULDKORT


Varmt välkomna!