Manusprogram, start i höst

För att bli en duktig manusförfattare måste man lära sig hantera olika kreativa processer. Det är viktigt att veta hur man hittar starka och hållbara idéer och hur man kan lösa problem som uppkommer i berättelsen under skrivandet.

Under hösten 2016 arrangerar Mid Nordic Film Export ett manusprogram för dig som redan har skrivit några manus och vill ta ditt skrivande ett steg längre. Inriktningen är fiktionsfilm med en maxlängd på 15 minuter. Gruppen kommer träffas 6 gånger fram till jul och får handledning av den erfarna manusförfattaren och dramaturgen Zara Waldebäck.

Kursen kommer bli intensiv och kräver eget arbete mellan träffarna. Vi söker därför dig som kan jobba självständigt och har mycket motivation. Du ska även tycka att det är roligt att jobba tillsammans i grupp och dela med dig av dina idéer.

Ansöker gör du genom att skicka in ett treatment (max 1-2 A4) på en idé du har eller ett manus (max 10 sidor formaterat manus) till en kortfilm som visar på din kreativitet och en egen röst.

Skicka din ansökan till gisela.ritzen@regionjh.se senast 14 augusti.

4-5 stycken får chansen att delta och vi meddelar senast 19 augusti om du kommit med. Första gemensamma träffen kommer vara den 25 augusti.