Noomaraton logo

Noo-Maraton 2016

24 timmar – ett lag – givna förutsättningar

Noo-maraton är en regional filmtävling som genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år. Alla är välkomna att delta – gammal som ung, amatör som proffs.

Datum och tider

3-4 september: Jämtland/Härjedalen regional tävling

Startskottet går klockan 9.00 lördag morgon, och målgång sker senast 9.00 söndag morgon. Under dessa 24 timmar ska du och ditt lag göra en film utifrån ett på förhand givet tema. Filmen ska också innehålla tre givna föremål och skildra tre platser som har betydelse för historien. Kriterierna tillkännages vid tävlingsstart.

8 oktober, Riksfinal på Filmhuset i Stockholm

Två vinnarfilmer i varje län koras för att representera länet vid riksfinalen på Filmhuset i Stockholm. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm som belönas med diplom, plakett och den stora äran att släpa hem vandringspriset till sitt län.

(Observera: Vi har plats för max 9 personer (8 filmare + ev regional arrangör) på plats i salongen. Alltså, ni som vinner kan inte bjuda med vänner/utomstående till riksfinalen.)

Anmälan

Endast föranmälda lag får delta. Deltagande lag får bestå av max fyra personer. Lagmedlemmar är de som är inblandade i själva produktionen, skådespelare och statister behöver inte räknas in i laget.
Anmälan tas emot fram till klockan 12.00 dagen före regional tävlingsstart.

Ni anmäler er genom att skicka in ert lags namn, namnet på era lagmedlemmar, samt mobilnummer/mail till er lagledare:

Jamie Noakes
jamie16mm@hotmail.com

Tävlingsregler

Regler för tävlingen hittar du på www.noomaraton.se/tavlingsregler
Läs igenom dessa ordentligt, endast filmer som följer reglerna får lov att vara med och tävla.

Extra viktigt att tänka på:

  • Filmen måste innehålla de kriterier som delas ut vid tävlingsstart. (Att förutsättningarnas tema, platser och föremål fyller en funktion för handlingen och visualiseras är centralt vid juryns bedömning.)
  • Filmen får max vara fem minuter lång, inklusive eventuella för- och eftertexter.
  • Filmen får inte innehålla skyddad musik eller annat upphovsrättsligt skyddat material.

Start

Lördagen den 3 september kl 09.00. Vid starten skickar Jamie Noakes ut ett SMS och/eller mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida.

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag

Målgången sker på söndagsmorgonen klockan 09.00. Ert bidrag laddas upp i så hög kvalitet som möjligt på YouTube. Länkarna e-postas till jamie16mm@hotmail.com senast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen. Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00.

Visning och presentation av vinnare

Onsdagen den 7 september 2016 klockan 13.00 visas filmerna på Designcentrum i Östersund, Prästgatan 9, varefter en jury utser de två bidragen som kvalificerats till riksfinalen i Stockholm. Visningen är öppen för allmänheten och entrén är gratis.Lycka till!

Besök Noo-maratons hemsida för att inspireras av tidigare års bidrag och vinnare, samt för att se vilka län som är med och tävlar i år! Eller besök Noo-maraton på facebook.

Kontakta oss för frågor: jamie16mm@hotmail.com