Hungry! Food & Film Festival

Tre dagar av film- och matevenemang, med många fina programpunkter för vuxna och barn.
Hungry! är en blandning av visuell konst, underhållning, reflektion och (gastronomiskt) nöje.

Film

Hungry! visar filmer med mat som tema. Dokumentärfilmer, långfilmer, kortfilmer, konstfilmer och allt däremellan. Filmer av internationellt intresse och även med lokalt fokus. Passa på att njuta av film, mat och matfilm!

Mat

Flera av filmerna presenteras i samband med en provsmakning, matworkshop eller någon annan aktivitet.

Diskussion

Några filmer följs av en frågestund eller diskussion.

Evenemang arrangeras på Gamla Teatern, Gamla Tingshuset och Jazzköket i Östersund samt LAT.63 Art Arena på Frösön men även på ett flertal biografer i länet.

Program för Hungry! Food & Film Festival

#hungryfestival

Program för barn

Söndag 18/9 kl  14.00 Gamla Tingshuset, Östersund – Willy Wonka och Chokladfabriken (US) + workshop + godis + bingo

Från Roald Dahls klassiska berättelse kommer en välsmakande njutning med många glada melodier.

Visningen ges inklusive choklad från Tinas Praliner, Willy Wonka Bingo med fint pris att vinna och gratis Ben & Jerry’s glass! Efter visningen blir det workshop i stop motion-film med godis, i samarbete med Filmpool Jämtland.
95 minuter + workshop

HUNGRY! I LÄNET

16/9 kl 19.00 Bräcke Folkets Hus, Bräcke – Sausage Party (US) + korvbuffé

Sausage Party (2016), den första barnförbjudna datoranimerade långfilmen, handlar om en korv som leder en grupp livsmedelsprodukter från en stormarknad i sökandet efter sanningen om deras ursprung och vad som egentligen händer när de blir utvalda att lämna affären.
Innan filmen serveras en korvbuffé med lokalproducerat korv. Öl finns att köpa.
89 minuter

16/9 kl 19.00 Gåxsjö Bio, Hammerdal – Kortfilmer + à la carte meny

Gåxsjö Bio visar ett program med de bästa kortfilmerna om mat från hela världen. Japan, Indien, Frankrike, Sverige, USA, Australien – du reser genom världen och smakar dig igenom länderna, utan att lämna din stol. Programmet består av många genrer; från komiska animationer till medryckande musikvideor och inspirerande dokumentärer. Karlssons Kök & Bar, i samarbete med Gåxsjö Bio, serverar en à la carte meny inspirerad av filmerna som visas. Köket är öppet kl 17:00-22:00.
90 minuter

16/9 kl 19.00 Järpen Bio, Järpen – Film- och matprogram Järpen

Ett speciellt kvällsprogram med film, mat och diskussion. Detaljer kommer inom kort!
100 minuter

17/9 kl 19.00 Bio Valsjövallen, Valsjöbyn – Absolutely Fabulous (UK) + ost- och vinprovning

Absolutely Fabulous (2016) De hysteriska favoriterna Edina och Patsy är tillbaka och precis som i TV-serien får vi följa dem i deras glamourösa liv med shopping, sena utekvällar och drinkar. När de får skulden för en stor incident vid en release-fest blir de indragna i en mediestorm utan dess like och jagade av paparazzis. Räddningen blir den Franska Rivieran, dit de flyr för att leva sitt lyxliv i fred- för alltid!
Efter filmen kommer Bränna Getgård att servera en ost- och vinprovning med lokalt producerade ostar.
91 minuter