Film + diskussion: Internationella Demokratidagen 15/9

15 september, uppmärksammas FN: s internationella dag för demokrati. Tanken med dagen är att öka allmänhetens medvetenhet om demokrati. FN strävar efter att uppnå sina mål om fred, mänskliga rättigheter och utveckling – och anser att mänskliga rättigheter och rättsstatsprincipen bäst skyddas i demokratiska samhällen.

18.00 Samtal om Demokrati

* Mona Modin Tjulin (S) som sitter i kommunstyrelsen * Maj Eriksson, chef för Östersunds Bibliotek (kommer att prata om deras arbete med HBTQ-certi ering som de genomför just nu) * Preethi Huczkowski, representant från RFSL och sitter som ledamot i förbundsstyrelsen

19.00 Filmvisning Milk

Milk är en amerikansk biografisk film från 2008 om Harvey Milk (1930–1978). Milk var aktivist för homosexuellas rättigheter och Kaliforniens första öppet homosexuella politiker. Harvey Milk var den första homosexuella mannen som blev vald till en framträdande politisk post i USA. Filmen berättar om Milks sista åtta år när han yttar till San Fransisco. I ett av stadens arbetarkvarter öppnar han Castro Camera som snart blir en samlingsplats för homosexuella från hela landet. Milks nyfunna vänner stöttar honom när han träder in i politikens värld, samtidigt som han skaffar sig motståndare. Bland dem nns en annan man som valts in i kommunstyrelsen, Dan White. Milks och Whites åsikter går allt mer isär – men deras personliga öden närmar sig varandra mer och mer. Skådespelare: Sean Penn, James Franco, Josh Brolin, Diego Luna, Emile Hirsch Regissör: Gus Van Sant

Begränsat antal platser, anmäl ditt deltagande till elin.torestad@regionjh.se senast 14 september

Arrangörer: RFSL Jämtland Härjedalen, Filmpool inom Region Jämtland Härjedalen Östersunds kommun och Östersunds bibliotek