Filmpool inom Region JH återupptar Super-8 skolan

SUPER-8 SKOLA – sista ansökningsdag 12/1

Vill du vara med? En fantastisk möjlighet att göra film på riktigt. Du lär dig hantverket från grunden, det enda du behöver är en bra story på 4 minuter. Så vässa pennan och skriv ner din idé, max 8 deltagare. Ansök senast den 12 januari, en jury bedömer projekten.

Skicka en A4 till film@regionjh.se och berätta vad just din film ska handla om, glöm ej kontaktuppgifter. Kursen startar den 21/1. En nyhet är att vi jobbar med både rörlig bild och stillbild, analogt, ni klipper dock era filmer digitalt. Deltagarna får en rulle Tri-X Super 8 Film, och en Rulle Tri-X 35mm stillbilds film med 36 bilder, man får skapa en film med materialet man får från dessa två. Tänk på att projektet ska vara ”inspelningsbart” max 4 minuter.

Kursen är är gratis, vi står för teknik/film och handledning, räkna med 5 träffar under våren 2017. Du jobbar också självständigt med din film med handledning av vår Super-8 guru Jamie Noakes. Premiär sker på biograf när kursen är avslutad. kontakta film@regionjh.se för info och anmälan