Konst på Bio Regina

KONST PÅ BIO är ett samarbete mellan Folkets Bio Regina, Jämtlands läns konstförening och Östersunds konstklubb. De visar filmer om konst och konstnärer, bland annat ur Folkets Hus och Parkers serie med filmer från konstutställningar från museer världen över.

Vi på Filmpool vill trycka lite extra på den första filmen som är lokalproducerad

EFTER EGET HUVUD – en film om konstnären Olof Ågren

Lördag 28 januari kl 15.00 71 minuter
Olof Ågren (1874-1962) föddes och växte upp i Jämtland och filmen följer i spåren av en människa och konstnär som alltid gick sin egen väg. Han har fått rykte om sig att vara säregen och udda men av andra beskrivs han som intellektuellt stimulerande, beläst och kunnig. Lika mångbottnad som han var som person, lika mångsidigt var hans konstnärskap. Han inspirerades mycket av tidigt medeltida måleri men hans uttryck var alltid genuint eget.

En film av Kurt Skoog – samproducerad av JLK och Dynamo Film.
Visas i samarbete med Filmpool inom Region Jämtland Härjedalen.