Kim – Den skalliga primadonnan

Det här är filmen om skådespelerskan Kim Anderzon. Älskad och hyllad för sina roller på teater och film. En feministisk förebild som blev en av vår tids största skådespelare. Som skapade sig ett liv där teatern stod över både relationer och familj. Och så kom cancern. Men livet måste levas, till varje pris. Och föreställningen ska spelas, kväll efter kväll. Kim varvar föreställningar med klinikbesök i Tyskland. Men kroppen orkar till slut inte mer. Hon bestämmer sig för att samla alla sina nära, vänner, kollegor, för en sista kväll på Restaurang Wasahof, ett sista framträdande. Hon åker hem från restaurangen efter en magisk kväll och somnar in. För evigt.

Regi: Fredrik Egerstrand, Tintin Anderzon.

Med: Kim Anderzon, Johan Rabaeus, Judith Hollander, Krister Henriksson, Monica Dominique, Monica Nielsen, Tintin Anderzon

Filmen kommer att förhandsvisas på Folkets Bio Regina på internationella kvinnodagen 8 mars kl 18.30. Tintin Anderzon medverkar.