Manus- och pitchworkshop 8 juni 13:00 G:a Tingshuset (biografen)

Under hösten 2016 och våren 2017 har några av våra filmtalanger i Jämtland och Västernorrland fått chansen att djupdyka i sina idéer och sitt manusskrivande.

Den 8 juni hålls en avslutande föreläsning och workshop i manusutveckling och vad du kan göra när ditt manus är färdigt. Hur presenterar du din berättelse och hur säljer du den? Hur hittar du balans mellan integritet och flexibilitet i din pitch? Hur tänker finansiärerna?

Robert Andersson är utbildad manusförfattare vid Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö och är en av skaparna bakom den omtalade SVT-serien Boys (2015). Han har även skrivit och regisserat flera kortfilmer, bland annat den prisbelönta Bristningar (2009) som deltagit i Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio. Robert har även studerat litteratur- och statsvetenskap och har arbetat som projektledare på Filmbasen/Film Stockholm och har mångårig erfarenhet av att handleda kort- och dokumentärfilmare i deras kreativa processer.

Schema för dagen:

13:00 Föreläsning ”Ta ditt manus till nästa steg”
14:30 Paus
15:00 4 deltagare från manusgruppen pitchar sina idéer och får feedback
16:15 Paus
16:30 Föreläsning ”Vad ska du tänka på inför en pitch”
18:00 Gemensam middag till självkostnadspris

Alla filmintresserade är välkomna att ta del av denna dag. Arrangemanget är gratis, men har begränsat antal platser. Anmäl er senast 1 juni till gisela.ritzen@regionjh.se, ange även om ni följa med och äta middag efteråt.