Filmcoachen

Filmcoachen på Designcentrum (Prästgatan 9) varje onsdag kl. 15:00-18:00.

Filmcoachen är för dig som älskar film! För dig som behöver hjälp att komma igång med ditt filmskapande eller för dig som redan gör film och söker likasinnade. Här kan du hitta ditt filmteam, lära dig skriva manus, få koll på filmfestivaler och mycket annat.

Vi är till för dig som vill bli filmare och för dig som är mer än nyfiken på film, vi tror att du är mellan 16-20 år och längtar till ett ställe där du kan snacka med likasinnade om filmproduktion. Är du yngre eller äldre så är du så klart välkommen ändå det är ditt driv inom filmskapande som är viktigast!

18/10
Mid Nordic Talents
Vad är Mid Nordic Talents och hur kommer man med?

25/10
Projektansökan
Dags att söka pengar, hur skriver man den där ansökan som gör att man får pengar? Vad ska stå med och hur vet man hur mycket pengar man behöver?

8/11
Filmanalys
Lär dig lite mer om dolda budskap, användning av färg och vad det betyder när någon går till höger eller vänster.

15/11
Kortfilmsmanus
Hur skriver man ett bra kortfilmsmanus? Hur fångar man tittaren och hur bygger man upp spänning? Från klockan 17:00 kommer manusförfattaren Tove Österlund och svarar på frågor om manus och skrivande. 18:00 föreläser Tove om hur hon jobbar med manus och hur hon hittar inspiration.

22/11
Kortfilm på nätet
Vart hittar jag de bästa kortfilmerna på nätet? Och vart kan jag själv ladda upp mina filmer för att så många som möjligt kan se dem?

29/11
Pitcha!
Hur gör man en bra pitch och vilka pitchar ska jag anmäla mig till?

6/12
Filmfestivaler
Vart kan jag skicka min film? Hur ökar jag chansen att komma med? Och vilka festivaler är roligast att besöka som ung filmare?

13/12
Avslutning
Vi tittar på några kortfilmer med jultema tillsammans, fikar glögg och pepparkakor och pratar om hur det går med våra filmprojekt.

Varmt välkommen in i filmens fantastiska värld. Allt är gratis och vi bjuder på fika.

OBS! Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Kika in på vår Facebook eller hemsida med jämna mellanrum så missar ni ingen information.