Hållbart filmskapande, 14 december 17:00

De senaste åren har det börjat pratas mer och mer om Green Filmmaking på festivaler och andra mötesplatser för film runt om i Europa. Cine-regio som är ett nätverk av europeiska regionala filmfonder publicerade i år en uppdaterad rapport om hållbarhet i den europeiska filmbranschen. ”Going green is no longer a matter of choice” framhöll VD för Sardinens Film Foundation under ett möte i Cannes i år.
Det är dags nu, att även filmbranschen tar sitt miljöansvar när vi gör film. 

Ronny Fritsche är producent på Zentropa Sweden och har i den rollen och som produktionsledare testat ekologiskt hållbara produktionsmetoder på sina filminspelningar. Tillsammans med Film i Väst har han kartlagt behovet av insatser i svensk filmbransch för att den ska belasta miljön mindre. Tillsammans med en miljökonsult har Ronny utvecklat och kommer föreläsa på den kurs i hållbar filmproduktion som Film i Väst startar vintern 2017.

Den 14 december kommer Ronny föreläsa om hållbart filmskapande för oss via Skype. Föreläsningen hålls på Designcentrum, Prästgatan 9. Klockan 17:00 bjuder vi på soppa och föreläsningen börjar 17:30.

Eftersom vi bjuder på mat så vill vi gärna veta hur många som kommer. Anmäl därför gärna ert intresse i förväg till gisela.ritzen@regionjh.se

Rapporten från Cine-Regio går att ladda ned här: https://www.cineregio.org/library/green_regio_report_2017/