Manusföreläsning med Tove Österlund 15 november

Den 15 november kommer manusförfattaren Tove Österlund till Designcentrum och pratar om inspiration och motivation.

Under hösten 2017 bor Tove i Rätan tillsammans med sin familj, regissören Anna Nolskog och deras son. Hon har varit gråhårig i 30 av 44 år och bytte miljö från Stockholm till Jämtland för att få nya intryck och kunna fokusera på sitt skrivande. Just nu jobbar hon på ett långfilmsmanus för en kanadensisk producent, men har också påbörjat arbetet med en skönlitterär roman.

Tove har 10-års erfarenhet som manusförfattare, men har skrivit sedan tidiga tonåren. Hon har studerat bland annat vid Broby Grafiska manusutbildning, den som numera heter Almalöv.

Varför skriver du? För vem skriver du? Och vad är det som inspirerar dig att sätta pennan till pappret? Vilken typ av filmprojekt vill du skriva och varför? Dessa frågor är viktiga för Tove i sitt skrivande och det är också detta hon kommer beröra under sin föreläsning. Hon kommer även tala lite kring film och vad det är som drar oss till just det mediet.

När: 15 november
Tid: 18:00 (Tove är på plats redan 17:00 för de som besöker Filmcoachen och vill ställa frågor om sina egna manus eller allmänna manusfrågor)
Var: Designcentrum, Prästgatan 9