Rasmus Gustavsson – Månadens profil

Vad betyder film för dig? 
Film betyder otroligt mycket för mig. Redan som liten hade jag ett starkt filmintresse och drömde om att ha en biograf hemma. Att kunna uttrycka känslor, tankar och idéer genom att kombinera ljud och bild är fascinerande. Film är bland det roligaste jag vet och jag hoppas att alltid kunna fortsätta utvecklas inom området. Ett liv utan filmskapande är idag svårt att föreställa sig.
Vad har du på gång just nu?
Just nu arbetar jag med en kortfilm som ska spelas in i maj nästa år. Superspännande då det blir min största produktion hitintills. Jag planerar också att starta ett eget företag som kan bli grund för kommande projekt.
Vad gör du om 10 år?
Min dröm har alltid varit att få arbeta som regissör och skapa både underhållande och tankeväckande långfilmer. Om den drömmen gått i uppfyllelse om 10 år vet jag inte, men jag hoppas och kämpar för att nå dit. Jag har stor respekt för att branschen är svår och att motgångar kommer vara en naturlig del på vägen.
Tips till den som vill bli filmare
Våga ta kontakt med en organisation som kan hjälpa dig. Att få kontakt med Filmpool Jämtland är bland det bästa som hänt mig. Plötsligt öppnades en väg framåt med nya möjligheter som var avlägsna när jag enbart fokuserade på utbildning. Låt skaparglädjen vara motivationen, inte enbart slutresultatet. Det är viktigt att tycka om produktionens alla moment och inte bara själva inspelningen som är en mycket liten del.