Filmen – Processen – Tematiken

17-18 november är ni varmt välkomna att fördjupa er kring filmiska processer och tematik. Vi håller till på Bio Regina, Prästgatan 56.

FREDAG 17/11

19:00 FILMEN
Boygame + samtal med regissören  Anna Nolskog

Bästa kompisarna John och Niclas är 15 år. De bestämmer sig för att de borde skaffa sig lite övning inför en eventuell kontakt med tjejer. Naturligt och roligt om osäkerheten kring den sexuella identiteten under tonåren. Filmen har visats på et 20-tal festivaler och vunnit pris för bland annat "bästa kortfilm" på Skiever Filmer 2013.
21:00 Filmhäng med tilltugg på Tullgatan 6

LÖRDAG 18/11

09:00 TEMATIKEN
Hjärta Norsjö + samtal med regissören Sophia Josephsson

OBS: FRUKOST INGÅR!

"Fatta om Stockhoms befolkning skulle bo här, det skulle vara överfullt med bilar hela jävla tiden!" säger Henny och svänger in på huvudleden som går genom Norsjö centrum. Bredvid henne i den svarta elan sitter bästa kompisen Elvira. De är 15 år och går sista terminen i nian i den västerbottniska inlandskommunen. En längtar bort, en vill helst av allt stanna kvar. En film om tonårsdrömmar och landsbygdens rådande villkor.
12:00 Lunch på egen hand
13.00 PROCESSEN
Work in progress - Samtal med regissören Kristin Nordsæther om hennes film Syn

Den blinde pianisten Ole och filmskaparen Kristin försöker hitta tillbaka till varandra efter att ha brutit sin förlovning. För att kunna fortsätta livet tillsammans är de båda tvungna att lära sig förstå varandra bättre. De sätter igång ett forskningsprojekt för att lära sig mer om den andre. Vi får följa med in i den absurda världen till en blind man sett från en högst visuell vinkel.