Ny filmfestival i Sundsvall

Film Fest Sundsvall är en internationell filmfestival som arrangeras av Film Västernorrland den 12-15 april 2018 i Sundsvall.

Tre tävlingssektioner kommer att äga rum under Film Fest Sundsvall; Norrland Shorts – där kortfilmer av filmskapare från Gävleborg, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten tävlar, Nordic Mid – där nordiska fiktionsfilmer i längden 30–90 min står i fokus, en sektion som vill överbrygga gapet mellan kort- och långfilm, samt Postcards from the World – en sektion med internationella kortdokumentärer som görs i samarbete med Doc Lounge som även delar ut Doc Lounge Award, som innebär omfattande visningsmöjligheter.

Filminstitutets samtalsserie Filmrummet kommer även förlägga ett seminarium under festivalen.

Hela programmet offentliggörs 1 mars 2018.

Anmälan till tävlingssektionerna görs till: filmfest@filmvasternorrland.se