""

Theo Rosén – månadens profil

Vad betyder film för dig?

Filmen betyder i princip allt för mig. När jag får skapa och vara kreativ så mår jag som bäst. Jag har haft ett stort filmintresse sen när jag var liten och redan som 10 åring sprang jag runt med min första filmkamera, som jag fick genom att sälja jultidningar, och hittade på olika små kortfilmer. Jag har lärt mig massor genom åren och har alltid försökt överträffa mig själv. Jag är i princip självlärd så jag har lärt mig genom att skapa och göra misstag.

Vad har du på gång just nu?

Just nu så arbetar jag med en webserie i 10 delar vid namn ”Lightsearcher”. Det ska bli så roligt och se min vision komma till liv, eftersom det blir min första stora produktion. Det är såklart en lång väg att gå, bara att producera en klockren pilot är svårt. Jag planerar även att starta mitt eget produktionsbolag och utveckla Lightsearcher-universumet.

Vad gör du om 10 år?

Om 10 år så jobbar jag förhoppningsvis med att regissera mina egna Netflix Original, eftersom det är serier jag verkligen brinner för. Jag har alltid sett Netflix som kungarna av serier så det skulle vara en dröm att få göra ett original för dem. Jag kommer att ge mitt absoluta allt för det och jag kommer kämpa varje dag.

Tips till den som vill bli filmare

Ta fram penna, papper och börja brainstorma idéer. Idén är det viktigaste när man gör film, om man har en dålig story kommer ingen att titta. När du väl har kommit igång med en bra idé och kanske till och med har börjat på ett manus, våga kontakta ditt närmsta filmcentra (i mitt fall är det Filmpool Jämtland) och dela dina tankar och idéer med dem och börja skapa. Du kan komma hur långt som helst!