Gör film Guerilla-style!

Bryt upp de konventionella strukturerna under filminspelning, lär dig tänka utanför ramarna och utgå från vad som finns tillgängligt. 

Robert Rodriguez gjorde sin första långfilm El Mariachi för endast 7000 dollar. Skådespelarna bestod av oerfarna vänner och släktingar till regissören.
Rodriguez ville göra en film som kändes dyr, men han saknade en stor budget. Därför utgick han från vad han hade tillgång till gratis.
Denna princip kom att diktera villkoren för hela produktionen. I den här kursen tänker vi göra samma sak!
Vi vill inspirera till att skapa billiga, enkla och snabba produktioner med hög berättarmässig kvalitet. Genom att tänka utanför ramarna, utgå från vad som redan finns och vad man har tillgång till, kan nya idéer genereras. Som deltagare kommer du få möjlighet att producera en eller flera kortfilmer som sedan ska premiärvisas.
För att skapa en kreativ atmosfär vill vi bryta upp de konventionella strukturerna för hur man jobbar under inspelning. Inga tydliga roller i teamet behöver definieras eftersom processen är målet i sig. Ledorden i den när kursen är lekfullhet, spontanitet och kreativitet!
Upplägg
Deltagarna samlas under en helg i en ostörd miljö (vi återkommer med vart) och jobbar kreativt med att ta fram idéer.  Tanken är att vi ska jobba med helt nya uppslag. Detta arbete varvas med gemensamma workshopar och genomgångar. På kvällarna ser vi och diskuterar kortfilm och innan helgen är slut ska alla grupper ha påbörjat själva manusarbetet. Under kommande veckor kommer grupperna arbeta vidare med manus och planering.
Inspelning av filmerna kommer att äga rum under några dagar i april. Film Västernorrland och Filmpool Jämtland kommer att bistå grupperna med
handledning och teknik. Efter inspelningen klipps filmerna ihop och premiärvisas under festliga former. När filmerna är färdigställda kommer ni själva att äga era produktioner.
Anmälan
För att söka till programmet måste du ha fyllt 18 år. Någon övre åldersgräns finns inte. Du ska också ha gjort eller arbetat på minst en kortfilm. Utöver detta söker du med en motivering till varför just du vill vara med. Du kan söka själv eller tillsammans med några vänner som vill göra film.

 

Anmäla er gör ni på Film Västernorrlands hemsida här:
http://filmvasternorrland.se/evenemang/guerillastyle/