Meet the Experts 2

Succén från förra året är tillbaka!

Återigen förvandlas Film Västernorrlands lokaler till en arena för samtal, seminarier och föreläsningar. Under korta informella möten och speed-dates har du chansen att ställa frågor, få feedback och diskutera dina idéer med viktiga aktörer från filmsverige. Representanter från SVT och SFI kommer att finnas på plats för just dig. Dessutom kommer det att hållas föreläsningar och seminarier samt bjudas på lunch.

Vill du diskutera din filmidé med proffs och beslutsfattare från branschen?
Onsdagen den 21 februari är detta möjligt!

Dagens aktiviteter följs av en gemensam branschträff på kvällen som gästas av dokumentärfilmaren Linda Västrik. Här får du möjlighet att under trevliga former ta del av branschnyheter, få information om kommande arrangemang och mingla med kollegor. I samband med detta kommer vi även att bjuda på en enklare buffé. Branschträffen börjar kl 18:00.

Arrangemanget är helt gratis och en del av Interregprojektet Mid Nordic Film Export.

Schema för dagen:
10:15 – 11:30 Föreläsning med David Nzinga
11:30 – 12:00 Presentation av branschrepresentanter
12:00 – 12:45 Lunch
12:45 – 15:15 Speed-dating
15:30 – 16:45 Föreläsning med Glynnis Ritter
17:00 – 18:00 Middag
18:00 – 21:00 Branschträff med Linda Västrik

Inbjudna gäster:

David Nzinga
David Nzinga är en visionär inom svensk film, grundare av produktionsbolaget DNZ pictures och sitter med i Teaterförbundets normkreativa arbetsgrupp. Han var den första svenska skådespelaren att bli utvald till Berlinale Talent Campus och har spelat med i bland annat SVT serien Familjen Babajou, Måste Gitt och Hassel. Hans film Jag har din rygg vann flera priser på Sveriges kortfilmsfestival 2015.

Erika Wasserman
Erika Wasserman är Filminstitutets kortfilmskonsulent. Hon driver också bolaget Idyll tillsammans med regissören Henrik Hellström. Erika har en fil. kand. i medie- och kommunikationsvetenskap och en magister i statsvetenskap, samt utbildningar i filmproduktion. Hon har bland annat producerat långfilmerna Man tänker sitt, Avalon, The Quiet Roar och Under pyramiden. Erika har också varit verksam i USA, och utsågs 2013 av Filminstitutet till årets ”Producer on the Move” vid filmfestivalen i Cannes.

Linda Västrik
Linda Västrik är dokumentärfilmare utbildad vid Art Institute of Chicago, International Center of Photography i New York, Högskolan för fotografi vid Göteborgs universitet vid Dramatiska Institutet i Stockholm. År 2000 blev hon uppmärksammad för sin dokumentärfilm Pappa och jag som handlar om relationen mellan henne och fadern. Mellan 2001 och 2011 tillbringade Linda långa perioder hos urfolket Yaka/Mbendjele i Kamerun och Kongo-Brazzaville. Detta ledde till dokumentärfilmen De dansande andarnas skog som hade biografpremiär 2013. Filmen nominerades till en Guldbagge för Bästa dokumentär 2014.

Glynnis Ritter
Glynnis Ritter är outreach producent och arbetar på WG film sedan 2012. Hon fokuserar på strategier för distribution, festival och uppsökande, med särskilt fokus på att utveckla besökarpotentialen genom samhällsengagemang och alternativ distribution. På WG har hon hjälpt till med att driva två framgångsrika crowdfunding-kampanjer och hennes arbete med filmen Bikes vs Cars har gjort att filmen fått nära 2000 screenings i över 70 länder.

Helena Ingelsten
Helena Ingelsten är redaktör på SVT med ansvar för inköp och samproduktion av kortfilm.

Glöm inte att anmäla dig här senast 16 februari!
Har du frågor maila gisela.ritzen@regionjh.se