Schema Filmcoachen våren 2018

Nu har Filmcoachen kommit igång igen och här kommer schema för våren.

Filmcoachen är för dig som älskar film! För dig som behöver hjälp att komma igång med ditt filmskapande eller för dig som redan gör film och söker likasinnade. Här kan du hitta ditt filmteam, lära dig skriva manus, få koll på filmfestivaler och mycket annat.

Kom in och prata film med oss varje onsdag mellan 15:00 – 18:00 på Designcentrum (Prästgatan 9).

14/2
Post-produktion
Rebecca Moén är vår nya medarbetare på Filmpool och är den som kommer hålla i Filmcoachen från nu. Hon har lång erfarenhet av att vara på set och post-produktion. Så vill ni veta hur det är att vara filmarbetare ska ni definitivt prata med Rebecca.

21/2
Inställt

28/2
Scenografi
Åsa Nisson är scenograf och productionsdesigner och har jobbat på flera långfilmer. Åsa besöker Filmcoachen och berättar om scenografens roll i små och stora filmproduktioner. Passa på att ställ de frågor ni har om era egna produktioner.

7/3
Sportlov
Ingen Filmcoach pga lov.

14/3
Jonas Selberg Augustsén
Få inspiration och lär dig mer om regi när Jonas besöker Filmcoachen. Jonas är manusförfattare och regissör och 2017 var hans film Sophelikoptern nominerad till 4 Guldbaggar.

21/3
Kortfilm
Det är viktigt att titta på och analysera andras kortfilmer. Därför tittar vi den här onsdagen på några filmer tillsammans. Ta gärna med en länk till en kortfilm du själv tycker är särskilt bra.

28/3
Driva produktionsbolag
Hur startar man upp ett produktionsbolag? Vilka utmaningar är det med att driva ett eget produktionsbolag? Clara Bodén har sedan 2011 drivit produktionsbolaget Vapen & Dramatik som producerar och uttrycker sig genom rörlig bild, illustration, ljud, text, diskussion, stillbilder och mer.

4/4
Påsklov
Ingen Filmcoach pga lov.

11/4
Teknik
Vi testar ny teknik och provar att balansera en gimbal, sätta ihop en jibb och kollar in vår senaste kamera Black Magic tillsammans med Erik Edler filmare och komiker som driver Jemthumor.

18/4
Casting
Vad ska man tänka på när man kastar skådespelare till sin film? Susanna Sjöblom har lång erfarenhet både inom casting och som regiassistent och har jobbat på produktioner som bland annat Arn, I taket lyser stjärnorna och Hallonbåtsflyktingen.

25/4
Teknik
Vi fortsätter lära oss om filmteknik tillsammans med Joakim Wassberg som driver kommunikationsbyrån Manic Motion och filmbyrån Innehållet.

2/5
Filmcoachen
Öppet som vanligt mellan 15:00-18:00.

9/5
Viktiga filmfestivaler för unga filmare
Det finns 1000-tals filmfestivaler runt om i världen. Vilka festivaler är de viktigaste att försöka komma med på i början av sin filmskaparkarriär. Vi guidar och ger tips!

16/5
Novemberfestivalen och ditt filmprojekt
Satsar du på att vara med i den lokala filmuttagningen till Novemberfestivalen? Vad är novemberfestivalen och vad händer där? Har du kört fast med ditt manus eller undrar du har man ska planera för att vara effektiv på inspelning? Kom och prata om ditt projekt och ställ alla dina frågor.

23/5
Filmprojekt
Kom och prata filmprojekt.

30/5
Avslutning
Vi fikar, tittar kortfilm och pratar framtid.

Med reservation för ändringar. Kolla in här med jämna mellanrum eller följ oss på Facebook så du inte missar eventuella ändringar.