Guerillafilmpremiär och Jesper Klevenås

7 juni klockan 13:00 på Bio Regina (Prästgatan 56) är det premiär för filmerna som producerats inom Guerilla Filmmaking programmet.

Efter filmerna kommer guldbaggevinnaren Jesper Klevenås och berättar om sitt filmskapande som också det delvis präglas av devisen guerilla filmmaking.

Jesper Klevenås är född 1972 i Alingsås. Han har arbetat som filmfotograf, bl a på Roy Anderssons Sånger från andra våningen, för vilket han 2001 belönades med en Guldbagge för bästa foto tillsammans med István Borbás. Han debuterade som manusförfattare och regissör 2000 med novellfilmen Anja. Hans kortfilmer har rönt uppmärksamhet och prisats både i Sverige och internationellt. Bl a belönades Anja med Stockholm filmfestivals stipendium 1km film, och hans senaste och fjärde kortfilm Ett tyst barn premiärvisades på Director’s Fortnight i Cannes 2010. Hans filmer präglas av ett socialt patos och engagemang för utsatta människor. Just nu spelar han in sin första långfilm Shop.

Arrangemanget är gratis att delta i.

Välkomna!