Att finna sin publik – en introduktion till film-PR

19 juni kommer PR agent Mirjam Wiekenkamp från NOISE Film PR till Trondheim för att prata om hur de som PR byrå jobbar för att få uppmärksamhet kring filmlanseringar. NOICE Film PR är baserade i Berlin och Amsterdam och jobbar mycket mot festivaler som Berlinale, IDFA, Cannes, Locarno och Venedig. 

Mirjam var bl.a involvert i IDFA-lanseringen av Hatets vugge, og den trønderske produsenten Christian Falch i UpNorth sier det var en enormt lærerik prossess å tilknytte seg en PR agent. ”Med Mirjams hjelp fikk vi stor synlighet i media og på festivalen. Dette resulterte i verdifull oppmerksomhet og ga oss utallige positive ringvirkninger i denne avgjørende viktige delen av lanseringen”, forteller Falch. Seminaret er aktuelt for alle som jobber med dokumentar, kortfilm og spillefilm. Kom og lær mer om hvordan man finner sitt publikum og skaffer oppmerksomhet!

Det vil også være mulighet for å booke en-til-en møter med Mirjam for å snakke om ditt prosjekt.

OM SEMINARET

Endelig er filmen din ferdigprodusert, det har vært en lang vei og mange folk har vært involvert i prosessen. Filmen er kanskje valgt ut til en festival eller den har fått kino-, TV- eller VOD distribusjon. Eller kanskje du rett og slett har tenkt å organisere din egen distribusjon. Det som er sikkert er at du sannsynligvis har mange spørsmål – eller bekymringer – rundt det å sende din baby ut i verden. Du vil sørge for at den får mest mulig oppmerksomhet, men hvordan gjør du det? Hvordan skal filmen nå sitt publikum? Hvordan får du best pressedekning? Hvordan kan din film skille seg ut fra mengden av andre filmer som blir produsert? Hvordan kan du påvirke samfunnet med budskapet i filmen din? Og hvordan kan du best posisjonere deg selv og din film i bransjen?

I dette seminaret vil Mirjam vise hvordan de jobber som PR byrå og gjennom bruk av casestudier vil hun gi svar på disse spørsmålene og mange fler. Gjennom praktiske eksempler vil hun forklare hva du bør gjøre for at nettop din film skal nå ut til publikum.

OM MIRJAM WIEKENKAMP

Mirjam Wiekenkamp er en PR agent basert i Berlin og Amsterdam. Hun er en av grunnleggerne av NOISE Film PR, som håndterer kampanjer for kinoutgivelser i Nederland og Tyskland, samt premierer på internasjonale festivaler som IDFA, Berlinale, IFFR, Cannes, Locarno og Venezia. Noen av de dokumentarene hun nylig har jobbet med, er GOLDEN DAWN GIRLS (Håvard Bustnes), THE DISTANT BARKING OF DOGS (Simon Lereng Wilmont), THE WALDHEIM WALTZ (Ruth Beckermann, vinneren av dokumentarprisen på Berlinale 2018), RAVING IRAN (Susanne Meures), LIBERATION DAY (Morten Traavik), SOMETHING BETTER TO COME (Hanna Polak), de Oscar-nominerte filmene UKRAINIAN SHERIFFS (Roman Bondarchuk) og DE SISTE MENNENE I ALEPPO (Feras Fayyad) og THE TRIAL: THE STATE OF RUSSIA VS. OLEG SENTSOV (Askold Kurov).

Seminaret holdes på Kultursenteret ISAK i «Kanalrommet». Det er gratis og varer fra kl 09.-12.30 Påmelding innen 15.juni.

Det er mulig å melde seg på en-til-en møter med Mirjam etter seminaret (hun er tilgjengelig fra kl 13.30-17). Send en mail til line@midnordicfilm.com for å melde deg på.