Naturdokumentär 22 Augusti med Q&A

NÄR SKOGEN TYSTNAR – ÖSTERSUND

Naturdokumentär visning den 22 Augusti med Q&A på Bio Regina, Östersund.

”Vildmarken krymper i en oroväckande takt här i Sverige och de orörda skogarna blir färre samt tystare när den biologiska mångfalden håller på att försvinna.

Äventyraren Marcus Aspsjö gav sig iväg för att finna svar på hur situationen ser ut och vad vildmarken egentligen betyder för oss människor.

Genom en 300mil lång resa på en SUP (Stand Up Paddleboard) längs med hela Yukonfloden i en av vår världs sista stora vildmarker, Alaska, samt genom intervjuer med några av de människor som sliter allra hårdast för att bevara den mest orörda naturen i vårt land, har nu Marcus återvänt med de intryck han samlat på sig.

I filmen ”När Skogen Tystnar” får du följa Marcus på hans resa och vara med när han bildar sig sin egna uppfattning om vikten av orörd natur för oss människor. Det här är den ärliga dokumentären om hur situationen kring den svenska skogen och vildmarken faktiskt ser ut.”

Filmpool inom Region Jämtland/Härjedalen stöttar denna visning.

Regi: Victor Daggberg, Marcus Aspsjö | Land: Sverige (2018) | Språk: Svenska | Längd: 1 tim 15 min | Åldersgräns: Ej fastställd | Biljetter: 80kr, köpes på plats.