Dom kallar mig… Ny dokumentärfilmssatsning från SVT

Ny dokumentärsatsning i kortformat. SVT Dokumentär och Kortfilm vill uppmuntra Sveriges filmare att söka med filmidéer som utspelar sig hos de mest hängivna.

En djupt insatt nörd eller den som ser sin hemvist i en viss subkultur. Vi letar efter berörande och karaktärsdrivna historier med mycket hjärta och gärna humor. Filmer som med respekt visar nörderi på fullaste allvar och unga huvudpersoner som brinner för sin tillhörighet.

Sneakerhead, hårdrockare, skogsravare, Partille-Johnny, lolita, brat, vloggare, skapunkare, influencer, gamer, hypebeast, kicker, ultras, punkare, emo, hackare, hipster, skinhead, hiphopare, swinger, raggare, rockabilly, k-poppare, leet, straight edgare, lajvare, skejtare, graffare, gothare…

Vi önskar att få se ett aktivt scenbaserat dokumentärt berättande. Vi hoppas hamna rakt in i en situation där det korta formatet på 4.30 minuter ger en tydlig begränsning. Det här mötet, det här utbrottet eller den här längtan.

Förhoppningen är att filmerna kommer att bli ett tidsdokument över olika ungdomskulturer som tillsammans ger en bred Sverigespegling från norr till söder med yngre huvudpersoner (15-35 år) framför kameran.

Målgrupp: 15-35 år

Längd: 4:30 min

Antal filmer i satsningen: 10 st

Budget: 130 000 sek från SVT, med möjlighet att söka ytterligare stöd från andra finansiärer.

Bilagor till ansökan: Projektbeskrivning, synopsis, budget, finansieringsplan och teamlista. Samt något rörligt testfilmat med tänkt huvudperson, senast 3/12 2018.

SÖK HÄR