Region Jämtland Härjedalen

Jobba med oss!

Vi söker Biblioteksutvecklare 50 % till enheten Kulturutveckling inom område Kultur och bildning.

Om arbetsplatsen

Inom enheten Kulturutveckling finns verksamheterna Bildkonsten, Designcentrum, Filmpool, Hemslöjdskonsulenter samt Biblioteksutveckling. Uppdraget för Biblioteksutveckling utgår från Bibliotekslagen, de nationella kulturpolitiska målen, den regionala kulturplanen och biblioteksplanen samt regionens mål och riktlinjer för verksamheten.

Region Jämtland Härjedalen, område Kultur och Bildning verkar för en attraktiv, tillgänglig region genom att erbjuda ett varierat kulturutbud av hög kvalitet. Områdets kulturverksamheter är enheten för Kulturutveckling samt Estrad Norr som är en regional Scenkonstverksamhet. Totalt inom dessa enheter är vi ca 30 medarbetare. Vår ambition är att verksamheten ska spegla den mångfald som finns i befolkningen. Vi välkomnar sökande oavsett kön, könsuttryck, funktionsvariationer, religiös tillhörighet, sexuell läggning, ursprung eller bakgrund.
Region Jämtland Härjedalen är en samisk förvaltningsmyndighet.

Biblioteksutveckling Jämtland Härjedalen arbetar tillsammans med folkbiblioteken i våra åtta kommuner, litterära utövare och många andra aktörer för att stärka det demokratiska samhället genom människors möjligheter till upplevelser, eget skapande och tillgång till information.
Vårt kontor ligger i Östersund men vårt uppdrag är hela länet och möjligheten till distansarbete är god.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en biblioteksutvecklare som tillsammans med övriga kollegor ska arbeta med att stödja verksamhetsutveckling, kvalité och samverkan för folkbiblioteken i länet. Arbetsuppgifterna är varierande och spänner från att leda fortbildning och utvecklingsprocesser tillsammans med folkbiblioteken och andra aktörer till arbete med digitala frågor och kommunikation.
Inom verksamheten får du en viktig roll att gemensamt med kollegor driva och utveckla verksamheten framåt.
Arbetsuppgifterna är både strategiska och praktiska vilket kräver att du är en noggrann, strukturerad och initiativrik person som kan arbeta både självständigt och i samverkan med andra. Du har en god digital kompetens och lätthet att kommunicera i tal och skrift. Vi ser gärna att du har en medvetenhet kring mångfaldsperspektiv, nationella minoriteter och samisk kultur.

I tjänsten ingår resor inom hela länet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

-Har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
-Har god kunskap och erfarenhet av användardrivna processer, tex tjänstedesign, samt digital transformation
-Har god kompetens om digitala frågor och digital delaktighet

Meriterande är:

- kunskap om någon eller några av bibliotekens prioriterade målgrupper
- praktisk erfarenhet av biblioteksarbete
- praktisk erfarenhet av och intresse för teknik och digitala frågor

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid 50 %
Tillträde enligt överenskommelse.

Låter det intressant? För mer information och för att lämna din ansökan:

https://recruit.visma.com/Public/Assignment.aspx?guidAssignment=7dbbbc15-8631-4317-a4ee-725b8f1ff537 Länk till annan webbplats.

Ansök senast: 2022-10-16