Region Jämtland Härjedalen
Teater

Man tål ju inte vadsomhelst

2013 Ur arkivet

Berättarföreställning med Stig Östman

Möt grannarna Bengt och Roland, derras familjer och andra invånare i byn Långledan i denna berättarföreställning med Stig Östman.

Det börjar med att en liten griskulting springer över en väg. Och sen en till och sen fyra till. Men hur många är dom egentligen? Och hur stora? Tjöt dom av glädje över sin plötsliga frihet eller rultade dom fram i tystnad? Bar verkligen en av kultingarna sin lillasyster på ryggen? Fick en annan plötsligt vingar och flög bort över åkrarna?
Tja, det beror på vem du frågar?

Man kan dela en upplevelse, men man upplever inte samma sak. Ty så förunderligt är vi människor beskaffade att det som är sant för den ene behöver inte vara sant för den andre…

Vad hände egentligen den dagen då griskultingarna sprang över vägen, då en försäljning på Blocket gick överstyr och Bengt och Roland blev ovänner för livet.

Se Stig Östman kasta sig ut och ge liv och röst till femton olika karaktärer, allt i syfte att försöka förklara varför till synes goda grannar började avsky varandra. Missförstånd? Otur? Illvilja? Eller kan det vara så att man inte tål vadsomhelst?


Medverkande

Manus & regi: Martin Lindberg
På Scen: Stig Östman
Kostym: Kajsa Jackson

Producent: Christina Seldahl Lindgren