Region Jämtland Härjedalen
Teater

Tårtan

2018 Ur arkivet

Av Håkan Alexandersson & Carl Johan De Geer

Teater Barda i ett unikt och kreativt samarbete med Moomsteatern.

En sjuttiotalsklassiker med mjöl, deg & småkryp, skratt och överraskningar. Och en förrymd apa som heter Saba. Frasse, Jana och Hilding lämnar sjömanslivet och blir av en slump ägare till ett bageri. Ingen av dem kan någonting om bakning men lyckligtvis vet Jana nästan hur en ugn fungerar, och så har ju den förra ägaren lämnat receptet på sin allra godaste tårta!

Om att få lov att misslyckas, om att vägra bli vuxen, och om vikten av att hålla rent i sitt bageri.

Tårtan är en del i ett Arvsfondsprojekt som syftar till att stärka teatrar med skådespelare med intellektuella funktionsvariationer. Under 2018 turnerade Tårtan till Östersund, Göteborg och Stockholm där Moomsteaterns tre skådespelare bildar nya ensembler ihop med skådespelare från Teater Barda, Teater Phantastisk och Mosaikteatern.

Teater Barda
Teater Barda är en scenkonstgrupp där skådespelarna består av personer med en utvecklingsstörning eller ett psykiskt funktionshinder. Gruppen vill skapa kvalitativ scenkonst som på ett seriöst sätt framhäver skådespelarnas färdigheter som scenkonstnärer och samtidigt integrerar dem i ett professionellt yrkesliv.
Läs mer om Teater Barda


Moomsteatern
Moomsteatern arbetar med skådespelare med variation och har alltid publikens upplevelse i fokus. På Moomsteaterns scen möts skådespelare med och utan diagnoser. Här berättas historier där funktionsvariationen inte står i fokus, av professionella skådespelare med unika spelstilar. Moomsteatern startades i Malmö för 30 år sedan och är idag en av Europas ledande teatrar inom sin genre.
www.moomsteatern.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Medverkande

Tårtan av Håkan Alexandersson & Carl Johan De Geer.

Regi: Per Törnqvist
Musik: Jan-Erik Sääf
Scenografi & kostym: Annika Carlsson
Ljusdesign: Hans C Roupe

Skådespelare från Moomsteatern: Ronnie Larsson, Dennis Nilsson och Frida Schriver.

Skådespelare från Teater Barda: Maria Eurenius, Björn Högberg, Johanna Balsjö, Sebastian Bergström, Stefan Åberg och Anja Dyrting.