Region Jämtland Härjedalen

UR ARKIVET

Musikteater

Vem behöver en skatt?

2018 Ur arkivet

En regnbågsexpedition

Nyskriven opera för barn 3-6 år. Premiär 8 februari 2018.

Vi får möta vännerna hönan, tvättbjörnen och marsvinsparet – var och en med sina olika personligheter och kunskaper. De har hört talas om en skatt vid regnbågens slut. Men vad är det för skatt, och vad är en bra skatt egentligen?

Återigen har Estrad Norr nöjet att presentera en nyskriven barnopera av Malin Hülphers som skrev Hattstugan – en föreställning som blev en stor succé för Estrad Norr.

Vem behöver en skatt? är ett samarbete mellan Estrad Norr och Smålands Musik & Teater. Föreställningen hade premiär 8 februari 2018 på Spira i Jönköping och turnerade i Småland innan den kom till Jämtland.

Under våren 2018 spelades föreställningen för skolbarn i Jämtland Härjedalen, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Turnén genomförs inom ramen för NMD – Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans.


Medverkande

Libretto & musik: Malin Hülphers
Regi: Maria Ringblom Hjertner
Scenografi/kostymtecknare:
Gunnar Ekman

Sångare:
Oscar Sundling
Karl Peter Eriksson
Anna-Hanna Rosengren
Lisa Gustafsson.

Skådespelare: Malin Berg

Blåskvintett:
Johan Segerman
Katarina Stenberg
Hanna Edqvist
Tove Edqvist
Max Ljung

Fotograf: Lars Kroon

Producent Estrad Norr: Monica Bergander

Vem behöver en skatt? är en samproduktion mellan Estrad Norr Smålands Musik & Teater.

Från vänster: Anna-Hanna Rosengren (Tvättbjörnen Bingo), Oscar Sundling Wallin (Marsvinet Leif), Lisa Gustafsson (Hönan Ulla-Mona), Karl Peter Eriksson (Marsvinet Konrad). Foto: Lars Kroon

Vem behöver en skatt? 2018 Foto: Lars Kroon

Från vänster: Oscar Sundling Wallin (Marsvinet Leif), Lisa Gustafsson (Hönan Ulla-Mona), Anna-Hanna Rosengren (Tvättbjörnen Bingo), Karl Peter Eriksson (Marsvinet Konrad). Foto: Lars Kroon.

Vem behöver en skatt? 2018 Foto: Lars Kroon