Region Jämtland Härjedalen

UR ARKIVET

Dans

Human - 2021

2021 Ur arkivet

Dansfilmer på temat human/mänsklig

Human ‑ Observation of Mankind är Estrad Norrs första egenproducerade dansföreställning. Våren 2021 tog vi föreställningens temat vidare och bjöd in skolor i arbetsprocessen som resulterade i 6 korta filmer.

Medverkande

Dans: Elin Hedin och Sandra Lindquist Vahter
Medskapare dans: Karl Lindquist Vahter
Musik:Tomas Nyqvist och Stefan Vidmark
Producent: Anna Eriksson
Dramapedagog: Linnea Lundberg
Foto: Anders Rudolfsson, Jonathan Heinius och Karl Lindquist Vahter Ljus: Anders Rudolfsson
Ljud: Pelle Person
Filmredigering: Nina Fridell

Filmerna är producerade av Estrad Norr i februari 2021.

Bild ur filmen Human - Observation of Mankind (6) 2021.

Om arbetsprocessen

Alla skolklasser som deltog i projektet fick i uppgift att arbetat med föreställningens tema: begreppet human/mänsklig. Varje klass har sedan enats kring fem ord som de kopplar samman med begreppet. Utifrån elevernas ord har våra dansare och musiker arbetat med gestaltning genom dans och musik, med målet att varje klass ska få tillbaka en film på cirka 2 minuter som bygger på just deras ord.

Tillsammans med filmen erbjuder vi ett pedagogiskt material som föreslår hur läraren kan arbeta vidare tillsammans med sina elever, genom samtalsmetoder och gestaltningsövningar.

Feedback från skolorna

"Jag har inte ord för hur glad jag är för dansen och filmen ni gjort till oss. Det här var bland det bästa som hänt som en input i kursen dramapedagogik, som en present som bara ramlade in mitt när vi också just skulle arbeta med dans inom kursen."

"Vi avslutade med att försöka härma det dansarna gjorde, vilket framkallade mycket skratt"

"Kul ide´ och även om eleverna tyckte det var lite märkligt alltsammans så hade vi riktigt roligt!"

"Sista uppgiften för grupperna blev att gestalta en känd låt eller visa och presentera för klassen. Nu kom kommentarer som "men guuuu va svårt", "hur gör man ens" osv... De hade en rolig och givande stund där de ändå fick till bra gestaltningar och de flesta kunde man gissa sig till. Tack för ett givande samarbete! "

Lärarhandledning

Lärarhandledning Human 2021 (pdf) Pdf, 606.1 kB.