Region Jämtland Härjedalen

UR ARKIVET

Musik

Trio el Gancho

2022 Ur arkivet

Estrad Norrs frilansresidens

Tre färgstarka och personliga musiker med varsin musiktradition som möts i ett fritt, lyhört och lekfullt musicerande där något nytt uppstår vid varje konsert.

Flamencons gnistrande otyglade rytmer möter de högtidligt smäktande skalorna från Orienten, liksom de karga och egensinniga melodierna från Skandinavien. Det musikaliska berättandet står i fokus från första till sista ton med denna unika trio. Deras konsert är en klingande resa genom ett musikaliskt landskap där publiken är färdsällskapet.

Trio el Gancho

Mukryan Abubakr, cello och fiol
Kim Persson, folkflöjter
Jonathan Bondesson, flamencogitarr

Estrad Norrs frilansresidens

Estrad Norrs residensprogram inom folk- och världsmusik erbjuder en frilansgrupp per halvår möjlighet att vistas i Jämtland för att under två veckor arbeta fram ett konsertprogram av hög kvalitet. Gruppen får sedan genomföra en turné om minst två veckor i Jämtland Härjedalen samt något av de övriga Norrlandslänen.

Målet med residenset är att utveckla en samarbetsform mellan frilansande musiker och institutionen Estrad Norr. Förutom den konstnärliga potentialen i en koncentrerad arbetsperiod vill Estrad Norr ge fritt verksamma musiker en möjlighet att komma i kontakt med vårt län. Mer om frilansresidenset här

Trio el Gancho

Mukryan Abubakr, cello och fiol
Kim Persson, folkflöjter
Jonathan Bondesson, flamencogitarr

Estrad Norrs frilansresidens hösten 2022.

Kontakt/frågor

Monica Bergander, producent
monica.bergander@regionjh.se
Tel. 063-14 67 12

Trio el Gancho. Foto: Valmar Voolaid