Region Jämtland Härjedalen

Husensemble

Estrad Norr erbjuder en frilansgrupp per år möjlighet att flytta in hos oss och bli vår husensemble under totalt 6 månader. Ensemblen kommer att ingå i Estrad Norrs dagliga verksamhet, vilket bland annat innebär repetitioner och spelningar runt om i Jämtland Härjedalen.

Vi jobbar aktivt för att hitta nya former för samarbete med frilansande musiker, och vår ambition är att frilansare bör få möjlighet till fördjupat, undersökande arbete och lite längre anställningar. Frilansresidenset som vi startade 2018 är ett exempel på det, med husensemblen går vi vidare i den riktningen och väljer att erbjuda halvårskontrakt.

Vår första husensemble blir gruppen ”Var är mormor?” som flyttar in våren 2022. Gruppen valdes ut bland totalt 22 sökande.

Husensemble 2022: VAR ÄR MORMOR?

Gruppen "Var är mormor?" består av Viola Martinsson, Julia Schabbauer, Anna Malmström och Anna Möller. Fyra färgstarka musiker med en egen karriär inom fälten jazz-, folk-, och pop. De har spelat tillsammans i ett flertal produktioner och sammanhang, men detta blir första gången gruppen samlas under gemensamt bandnamn i denna konstellation. Den något udda instrumentsättningen med fioler, klarinetter, trummor och sång bjuder in till en spännande och genrebred musik, där lekfullhet och råhet är ledorden.

Ny utlysning

Nästa möjlighet att ansöka blir hösten 2021, då söker vi husensemble till 2023.
Mer information och datum för detta kommer när det närmar sig.

Senast uppdaterad: 2021-02-17