Region Jämtland Härjedalen

Arbetsstipendium inom scenkonst tilldelas Jonas Jonsson

Region Jämtland Härjedalens arbetsstipendium inom Scenkonst 2018 tilldelas skådespelaren Jonas Jonsson från Föllinge – för sin genuina talang, humor och kreativitet som skådespelare och scenkonstnär.

Jonas Jonsson är född och uppväxt i Föllinge. Här i länet har vi sett honom i Östersundsrevyn och i somras som ”Endumen” i Dunderklumpen. Han har haft bärande roller i Teater Sojas produktioner i Sundsvall, regisserat Botvidsgängets sommarfars, medverkat i filmer och dessutom släppt två album under artistnamnet ”Bedroom Eyes” i Sverige, Tyskland, Japan och England. Hans jämtländska rötter är en viktig källa för hans uttryck och skapande. Ett skapande som tar sin form i text, gestaltning, musik och som inte tycks se några hinder – bara möjligheter.

Arbetsstipendium inom Scenkonst

Stipendiet på 50 000 kr är ett nyinrättat arbetsstipendium som delas ut för första gången i år.

Arbetsstipendiet ska ge en frilansande yrkesverksam inom scenkonsten möjlighet att koncentrera sig på och utveckla sitt konstnärliga arbete. Stödet kan exempelvis användas till arbets- och levnadsomkostnader under en koncentrerad arbetsperiod eller till fortbildning, arbetslokaler eller investeringar i utrustning och material.

Vid årets utlysning inkom totalt 15 ansökningar.