Region Jämtland Härjedalen

Arrangörspeppen

2018 har Estrad Norr valt att utse en arrangör i varje kommun som får ta emot utmärkelsen. Arrangörspeppen delades ut till 8 förväntansfulla arrangörsföreningar på Storsjöteatern i Östersund den 5 december.

Mottagare av Arrangörspeppen 2018:

Tullingsås Byförening – Strömsund

Motivering:
En liten spelplats med stort engagemang och hjärta. Flera års medvetet arbete av arrangörerna har skapat många arrangemang och aktiviteter som sträcker sig över hela året. Ett utmärkt exempel på hur man genom att mötas i olika aktiviteter skapar gemenskap och trivsel i en by.

Käloms Byalag – Krokom

Motivering:
Kälom är en bygd med gamla anor men med ett nytänk och en framåtanda. Med sin värme, generositet och strävan efter att skapa bra arrangemang för bygdens befolkning har de även blivit ett välkommet utflyktsmål för utomsocknes. Ett sammansvetsat och välorganiserat byalag som alltid bjuder på ett varmt välkomnande för såväl utövare som publik.

Jazz i Jemtland – Östersund

Motivering:
Jazz i Jemtland bildades för 50 år sedan och bjuder än idag på ett varierat jazzutbud med både kända och okända namn i sitt programutbud. Ett strävsamt arbete av arrangörerna där många ideella timmar lagts ned genom åren.

Västra Jämtlands Teaterförening – Åre

Motivering:
Föreningen har funnits i över 50 år och är fortfarande en motor för bygden. Genom åren har de arrangerat teaterföreställningar, teaterresor, arrangörsträffar m m Föreningen bidrar i allra högsta grad till att öka livskvaliteten för många.

Kälarne Jazz- och Bluesklubb – Bräcke

Motivering:
Klubben har ett brett utbud och är även en eftertraktad arrangör för landets ledande artister inom jazz och bluesgenren. Med sina väl genomförda arrangemang har man placerat Kälarne på “jazzkartan” vilket visar att inget är omöjligt trots att man verkar i glesbygd när det finns ett genuint engagemang.

Överhogdals Bygdegårdsförening – Härjedalen

Motivering:
Låt dig inte luras av att bygden är liten med relativt få bofasta. Under ytan lurar ett engagemang och ett driv att hålla bygden levande. Genom främst teaterföreställningar men även ibland musikföreställningar bidrar Bygdegårdsföreningen till en förhöjd livskvalitet för de som önskar det genom kultur.

ArrEvent – Berg

Motivering:
En kultur- och musikförening som ständigt är på språng, ständigt är på gång. En stark drivkraft på orten som med stort engagemang genom åren ordnat med revyer, musikcaféer, Årets Näck, musik- och teaterföreställningar, Spelmansstämmor m m Trots motgångar har föreningen fortsatt sitt ihärdiga och fina arbete.

Böle-Hoo Bygdegårdsförening – Ragunda

Motivering:
En förening som står på många olika ben och arrangerar allt från sommarteater, kruskalas och musikprogram till sina kommuninvånare. Den lilla byn med den vackra vyn som drivs av en motor med stort engagemang och hjärta för sin bygd.