Region Jämtland Härjedalen

Premiär för Börja Skolan

Teater Barda turnerar under våren med föreställningen Börja skolan – en musikalisk skräckis som vill bota den värsta oron inför att börja förskoleklass. Föreställningen spelas för barn i åldern 5-7 år. Manus och regi av Inga Onn.

”Hjälp! Tänk om jag är rädd hela tiden och tänk om läraren är typ elak eller om någon är dum på skolgården och tänk om jag inte kan alla bokstäver eller inte tycker om maten eller om de andra barnen inte tycker om mig! Och tänk om jag inte hinner till toaletten i tid…”

Från förskola till förskoleklass är steget stort. Med en musikalisk skräckis kan vi bota den värsta oron och skratta en stund. För ingen är ensam om att börja skolan. I föreställningen delar barnen och skådespelarna rummet där berättelserna spelas och sjungs. Så att vi känner att vi inte är ensamma.

Börja skolan

Premiär 11 mars på Sörgårdsskolan.
Turné 11 mars - 29 april på skolor runt om i Jämtland Härjedalen.
Inga offentliga föreställningar är planerade.

Medverkande
Skådespelare: Håkan Borgsten, Anja Dyrting, Johanna Balsjö och Sebastian Bergström
Text och regi: Inga Onn
Musik: Inga Onn och Lars Ericsson
Scenografi och kostymdesign: Marie Moberg
Teknik: Sally Langford
Regiassistent och ledare för Teater Barda: Camilla Edfalk
Sömnad: Carina Ericsson
Producent: Camilla Rudolfsson
Konstnärlig ledare: Karl Seldahl
Foto: Sandra Lee Pettersson

Teater Barda är en scenkonstgrupp där skådespelarna/dansarna är personer med en utvecklingsstörning eller ett psykiskt funktionshinder. Teater Barda har under sina elva år skapat kvalitativ scenkonst som på ett seriöst sätt framhäver skådespelarnas färdigheter som scenkonstnärer och samtidigt integrerar dem i ett professionellt yrkesliv.