Region Jämtland Härjedalen

Malin Hülphers, scenkonstchef på Estrad Norr. Foto: Sandra Lee Pettersson

Alla konserter och föreställningar ställs in resten av året

Smittspridningen av covid-19 har ökat snabbt i hela landet de senaste veckorna och den 16 november meddelade regeringen att man avråder från allmänna sammankomster med fler än åtta personer. Det här gör att Estrad Norr väljer att ställa in samtliga föreställningar och konserter resten av året.

Berörda produktioner är: Hannah Svensson group, FyrJuligen, Lunchkonserter i Gamla kyrkan samt Förvandlingen (skolföreställning).

Det har varit ett tufft år för Estrad Norr, liksom för hela kulturbranschen, men i dagsläget är det här rätt beslut. Även i arrangörsledet har man kommit till samma slutsats och bokar av. Vi måste göra allt vi kan för att inte belasta sjukvården ytterligare.

- Vi har redan tidigare i år fått ställa in teater- och musikteaterproduktioner, både turnerande och stationära, som t.ex. den stora satsningen på sommarteater vid Döda fallet. Så långt det är möjligt flyttas produktionerna fram eller omformas till digitala versioner. Beslutet att ställa in de återstående evenemangen i år är därför i sammanhanget ett mindre beslut, men samtidigt viktigt för att bidra till att stoppa smittspridning och på så sätt stötta våra kollegor inom sjukvården, säger Malin Hülphers scenkonstchef Estrad Norr.

Nu laddar Estrad Norr om och förbereder sig på olika scenarier inför våren 2021. Allt för att kunna genomföra planerade produktioner även med lättare restriktioner.