Region Jämtland Härjedalen

Lisa och Matt Lidehäll i föreställningen "Vi älskar rock!".

Interaktiv skolturné

Den senaste veckan har vi sänt interaktiva konserter från Svarta lådan på Estrad Norr. Totalt 35 skolklasser runt om i länet kunde rocka loss tillsammans med Lisa och Matt Lidehäll i föreställningen "Vi älskar rock!".

Länets skolor håller stängt för externa besök tillsvidare, vilket betyder att vi inte kan genomföra några fysiska turnéer den närmaste tiden. Det känns därför extra kul att vi nu har genomfört vår första interaktiva skolturné.

”Vi älskar rock!” visades för totalt 35 lågstadieklasser under förra veckan. Sändningen gjorde vi genom Microsoft Teams, där barnen och artisterna kan se och interagera med varandra under hela konserten. Många skolor har varit positiva till upplevelsen och tycker att det är bra att vi erbjuder alternativa sätt att ta del av scenkonst.

Samtidigt har ny kunskap och ny teknik flyttat in i våra lokaler, den här gången genom att våra tekniker har byggt om Svarta lådan till streamingstudio. Det här är ytterligare ett sätt för Estrad Norr att anpassa verksamheten till nya digitala format, för att nå ut med scenkonst under rådande pandemi. Vi har lärt oss massor som vi tar med oss till kommande digitala produktioner nu under våren och i framtiden.

Erik Magnusson bakom bildmixern, som är en del av Estrad Norrs nya streaminstudio.