Region Jämtland Härjedalen

Dela en berättelse om tillhörighet och hem

Som en del i researcharbetet för en kommande föreställning vill vi på Estrad Norr bjuda in dig som bor i Jämtland Härjedalen att dela en berättelse på tema tillhörighet och hem.

Musik och Berättande är ett nytt projekt hos Estrad Norr. Just nu arbetar vi med den första föreställningen som ska turnera våren 2022. Den heter ”Min rätt till (j)orden” och tar avstamp i byn Flor nära Ytterhogdal. Du kan vara med och bidra i arbetet med föreställningen genom att dela en egen berättelse.

Hur är det på den plats som du kallar hem?

Har det alltid funnits en självklar plats för dig här i Jämtland Härjedalen? Eller har du kämpat för att skapa dig ett hem här? Beskriv den platsen som du kallar hem idag. Var ligger den här platsen? Hur ser det ut? Vilka personer finns här? Hur luktar det? Vilka ljud hör du?

Vad är det som gör att du känner tillhörighet till platsen? Eller, vad är det som gör att du inte känner att du hör till? Bor du på en plats men känner dig hemma på en annan? Finns det röster som tycker att du inte hör hemma här? Vem är det som avgör vem som får tillhöra en plats eller ett sammanhang?

Vi vill ha din personliga berättelse om hur du har skapat din plats i Jämtland.
Kanske blir just din berättelse en del av den kommande föreställningen.

Skicka in din berättelse

Skriv ner din berättelse eller spela in ett filmklipp och skicka till oss senast 15 oktober. Du kan självklart dela din berättelse anonymt om du vill det.

Texter skickas via det här formuläret (länk till formulär) Länk till annan webbplats.

Filmklipp skickas till: info@estradnorr.se