Region Jämtland Härjedalen

Stace Gill och Maria Nilsson Waller leder projektet This is Home.

Nu startar dansprojektet This is Home

This is Home är ett communityprojekt som startar nästa vecka på tre platser i länet: Hammarstrand, Åre och Offerdal. Under 12 veckor samlas deltagare för att genom dans berätta om platsen de bor på. Arbetet kommer att mynna ut i en dansföreställning som visas under våren 2022.

Projektet leds av koreograf Maria Nilsson Waller och multikonstnär Stace Gill som har arbetat med liknade projekt på Irland med The River och i Östersund med ÖFK.

Att starta ett communitydansprojekt i Jämtland är något som Estrad Norr har planerat för under en längre tid. Men det var först när möjligheten att jobba med Maria Nilsson Waller och Stace Gill dök upp som det kändes självklart att dra i gång projektet.

– Ett communityprojekt är en process, det som sker under arbetsresans gång skapar själva verket. Deltagarna och platsen är medskapande i ordets mest konsekventa mening. Och det kräver ledare som är så trygga i sitt konstnärskap att de på allvar kan släppa in omgivningen. Sådana ledare är Maria Nilsson Waller och Stacy Gill, säger Malin Hülphers, scenkonstchef på Estrad Norr.

Läs mer om projektet This is Home

Följ projektet
Följa arbetsprocessen på www.estradnorr.se/thisishome eller på Estrad Norrs Instagram @estradnorr Länk till annan webbplats., där vi postar ett nytt inlägg varje måndag, med start vecka 43.