Region Jämtland Härjedalen

Hästborttagningen. Foto: Sandra Lee Pettersson

Hästborttagningen på skolturné i höst

Den 21 oktober har Hästborttagningen premiär. Det är en nyskriven pjäs för barn i lågstadieåldern av dramatikern Elsa Berggren. Pjäsen är specialskriven för att spelas i Estrad Norrs mobila scenskåp.

Amarin tänker för mycket på hästar och för lite på bokstäver. En dag har skolan fått nog. Med hjälp av en tankeborttagare tvingas Amarin kliva in i sitt eget huvud för att rensa upp. Alla hästtankar måste bort! Men i huvudet träffar hon den snubblande hästteckningen Madg och drömhästen Meyden, de visar Amarin hennes allra innersta rum och plötsligt är ingenting som hon hade trott. Vem är det egentligen som ska tas bort? Och vad är det hon inte minns?

Roger Westberg som till vardags jobbar som konstnärlig ledare för Boulevardteatern i Stockholm, har regisserat föreställningen.

- Det här är en lekfull och spännande föreställning med sprudlande scenografi, kostym och musik. Det handlar om krav och viljan att göra alla nöjda. Om att möta sin oro över att inte vara som alla andra. Men budskapet vi vill ge barnen är att man får vara precis den man är, säger Roger Westberg.

Med start den 21 oktober rullar vi ut scenskåpet/lastbilen på turné för att spela 47 föreställningar på skolor runt om i länet. Att vi kan erbjuda en scen som kommer ut till skolan har gjort att fler elever får möjlighet att ta del av en scenkonstupplevelse den här hösten, då många skolor fortfarande har besöksförbud i de egna lokalerna.

Läs mer om Hästborttagningen