Region Jämtland Härjedalen

Demokrativecka 21-27 november

Region Jämtland Härjedalen arrangerar Demokrativeckan i syfte att uppmärksamma och höja kunskapen om demokratin genom olika aktiviteter så som utställningar, filmfestival och samtal kring ämnet.

I ett panelsamtal den 27 november samtalar Maria Nilsson Waller, Stace Gill och Malin Hülpers om kortfilmen "The River" och "Flora Fauna Project".

Se hela programmet för Demokrativeckan på Region Jämtland Härjedalens hemsida Länk till annan webbplats.

Flora Fauna Project

Flora Fauna Project är resultatet av samarbetet mellan koreografen Maria Nilsson Waller och konstnären Stace Gill.

Tillsammans skapar de film, musik och scenkonst som berör människor, skapar engagemang och ger ringar på vattnet i samhället. Från naturen och kroppens intelligens hämtar de mycket av sin inspiration som sen kommer till uttryck i dans och musik.

Genom konstnärliga processer som främjar empati och självkännedom tror de att vi kan bygga ett bättre samhälle, där vi kan finna den kraft och kärlek till naturen som är nödvändigt för att vi ska kunna rädda den planet som är allas vårat hem.

Maria Nilsson Waller och Stace Gill befinner sig just nu i Jämtland där de, tillsammans med Estrad Norr, skapar dansprojektet This is home. I projektet deltar länsbor från Offerdal, Hammarstrand och Åre kommun.

Panelsamtal lördag 27 november

Maria Nilsson Waller och Stace Gill har genom sina dansprojekt gett människor en möjlighet att få uttrycka sig själva och därmed skapat ringar på vattnet i de samhällen där de engagerar sig. I kortfilmen The River får vi se hur helt vanliga människor, utan tidigare danserfarenhet, upptäcker något viktigt inom sig själv. Konceptet har Maria och Stace tagit med sig till Jämtland, i det pågående projektet This is Home.

Under samtalet får vi höra mer om den filosofi som präglar deras arbete och vilka effekter dansen har fått för de människor som de arbetar tillsammans med.

Moderator: Malin Palmkvist
Medverkande: Maria Nilsson Waller (koreograf och dansare), Stace Gill (konstnär), Malin Hülphers (scenkonstchef Estrad Norr). 
När: Lördag 27 nov kl 11.00-12.00
Var: Digitalt, https://youtu.be/F_vnxFDkbvw

Versioner visas under Demokrativeckan

Estrad Norrs film Versioner kommer att visas i Rentzhogsalen på Jamtli under hela Demokrativeckan.

Versioner
Text: Manda Stenström
Regi, bearbetning: Karl Seldahl
Skådespelare: Anders Hennig Öhrström
Inspelningstekniker: Anders Rudolfsson
Versioner är ett utdrag ur pjäsen med samma namn.
Colombine Teaterförlag