Region Jämtland Härjedalen

Repetitionsbild från Öm.tålig, av Maria Ulriksson, producerad för Norrdans 2020.

Vi söker manskör som vill utforska dans

Nu söker vi deltagare till vårt nästa communitydansprojekt som startar hösten 2023. I projektet Omsorger vill vi bjuda in en grupp män, till exempel en kör, att utforska rörelse och dans tillsammans med koreografen Maria Ulriksson som leder projektet.

Vi söker grupper från hela Jämtland Härjedalen, men uppmanar speciellt grupper från Strömsund, Berg, Härjedalen och Bräcke att söka. Arbetet kommer att ske i den kommun där vi hittar våra deltagare. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av dans för att delta.

Att delta i ett communityprojekt är ett unikt tillfälle att få möta sig själv och andra. Att få vara en del av ett sammanhang, samtala, dansa och leka fram ett konstnärligt verk att vara stolt över.

I Omsorger arbetar vi med din unika historias toppar och dalar. Vi möter självaste livet - ensamma och tillsammans. Lekfullt använder vi rörelse för att undersöka och närma oss ditt innersta. Vad värnar du mest om, vilka är dina mest värdefulla minnen och möten? Och vad har varit svärtat av sorg, motgång och vemod? Var finns tveksamheten och var bor tillförsikten?

Våra liv rymmer så mycket. Lager av känslor och tankar som lägger sig omlott och samexisterar, unika mönster för var och en. Omsorger är ett försök att ge form till era resor. Att låta kropp och röst tala, ta plats och illustrera livets olika nycker och uttryck. Sorg och Omsorg.

Vi tar en kopp kaffe tillsammans, har pratstunder och sjunger. Allra mest dansar vi; för att leka, minnas och ge fysisk form åt det som annars bara finns inom er som gömda berättelser. Omsorger blir en dansfilm om Er.

Vill du och din kör delta?

Skicka en intresseanmälan senast 31 oktober till: info@estradnorr.se
Skriv ett par rader om varför ni vill delta i projektet.

Maria Ulriksson är danskonstnär, född och uppväxt i Malgovik, Västerbotten. Hon är utbildad på nuvarande Stockholm Konstnärliga Högskola (2004- 2008). Därefter har hon arbetat heltid som dansare, koreograf och pedagog både på institution och som frilansande. Marias intention är att skapa verk där du som publik verkligen får möta dansaren – men också dig själv. Hennes koreografiska arbete har beskrivits innehålla lyhördhet, närvaro och kommunikation där rörelsen är kärnan och utgångspunkten för tonen i verken. Hon väver gärna in innerlighet, integritet och sårbarhet tillsammans med tunggung, lek och kraft. Hennes tidigare verk Silent Disco (2016) och Magnet (2018) har repriserats löpande och mött publik i stora delar av landet. Det senaste verket Öm.tålig (2020) skapades tillsammans med 8 män i åldrar 21- 75 år från Kramfors och blev både omtalad och mycket uppskattad.