Region Jämtland Härjedalen

Repetitionsbild från Öm.tålig, av Maria Ulriksson, producerad för Norrdans 2020. Foto: Olle Melkerhed.

Deltagare sökes till communityprojekt

Estrad Norr söker deltagare till projektet Omsorger, ett communitydansprojekt som riktar sig till män i Jämtland Härjedalen och som kommer att pågå under hösten 2023.

Vill du, tillsammans med andra, vara med och utforska dig själv och din historia genom rörelse och dans? Vi söker män i alla åldrar, som inte har någon tidigare erfarenhet av dans.

Projektet leds av danskonstnären Maria Ulriksson som har arbetat med liknande projekt tidigare, bland annat verket Öm.tålig som skapades tillsammans med 8 män i åldrar 21- 75 år från Kramfors.

Projektet kommer att pågå oktober-december 2023, med regelbundna träffar på kvällar och/eller helger. Men redan nu den 21/6 finns möjlighet att delta i en prova-på-workshop med Maria Ulriksson.

Att delta i ett communityprojekt är ett unikt tillfälle att få möta sig själv och andra. Att få vara en del av ett sammanhang, samtala, dansa och leka fram ett konstnärligt verk att vara stolt över. Projektet vill ge fler män en erfarenhet av att utforska och uttrycka sig genom rörelse och dans.

Prova-på-workshop 21/6

Kom och testa rörelser och dans tillsammans med koreografen Maria Ulriksson och ställ dina frågor om projektet Omsorger.
När: 21 juni kl 18.30-19.30
Var: Estrad Norr, Krondikesvägen 93 C Östersund
Vill du vara med: skicka en intresseanmälan till info@estradnorr.se

delta i projektet Omsorger

Skicka en intresseanmälan till: info@estradnorr.se
Skriv några rader om vem du är och varför du vill delta.

Mer om projektet Omsorger

Våra liv rymmer så mycket. Lager av känslor och tankar som lägger sig omlott och samexisterar, unika mönster för var och en. Omsorger är ett försök att ge form till era resor. Att låta kropp och röst tala, ta plats och illustrera livets olika nycker och uttryck. Sorg och Omsorg.

Vi tar en kopp kaffe tillsammans, har pratstunder och sjunger. Allra mest dansar vi; för att leka, minnas och ge fysisk form åt det som annars bara finns inom er som gömda berättelser. Omsorger blir en dansfilm om Er.

Maria Ulriksson

Maria Ulriksson är danskonstnär, född och uppväxt i Malgovik, Västerbotten. Hon är utbildad på nuvarande Stockholm Konstnärliga Högskola (2004- 2008). Därefter har hon arbetat heltid som dansare, koreograf och pedagog både på institution och som frilansande. Marias intention är att skapa verk där du som publik verkligen får möta dansaren – men också dig själv. Hennes koreografiska arbete har beskrivits innehålla lyhördhet, närvaro och kommunikation där rörelsen är kärnan och utgångspunkten för tonen i verken. Hon väver gärna in innerlighet, integritet och sårbarhet tillsammans med tunggung, lek och kraft. Hennes tidigare verk Silent Disco (2016) och Magnet (2018) har repriserats löpande och mött publik i stora delar av landet. Det senaste verket Öm.tålig (2020) skapades tillsammans med 8 män i åldrar 21- 75 år från Kramfors och blev både omtalad och mycket uppskattad.

Vad är communitydans?