Region Jämtland Härjedalen

Martin Pareto som Lapp-Nils i föreställningen En musikalisk fantasi om Lapp-Nils. Foto: Sandra Lee Pettersson

Äntligen premiär för Lapp-Nils

Redan 2017 började idén om den här föreställningen ta form, och nu äntligen är det premiär för En musikalisk fantasi om Lapp-Nils vid Döda fallet i Ragunda.

Bild ur föreställningen En musikalisk fantasi om Lapp-Nils 2023. Foto: Sandra Lee Pettersson

Att vi, som regional scenkonstinstitution, skulle lyfta fram berättelsen om den rikskände jämtländska spelmannen kändes självklart. Att den skulle innehålla musik, dans och teater som uttryck var också självklart. Att den skulle bli en av Estrad Norrs största produktioner någonsin var inte alls självklart. Men, så blev det.

Det har varit utmaningar längs vägen. Pandemin tvingade oss att ställa in både 2020 och 2021. Men nu är produktionen äntligen färdig, och att den spelas på den vackraste av platser gör inte saken sämre. Det är för oss både stort och högtidligt att hälsa publiken välkommen till Döda fallet .

Att låtarna efter Lapp-Nils är så levande och spelade idag är tack vare en oändlig rad av mänskliga möten. Någon spelar, någon lyssnar, någon spelar efter. Någon dansar, någon berättar, någon förmedlar. I ett rum, på en plats, i ett samtal, i ett samspel. Du som publik är nu en del i den levande kedjan.

Bild ur föreställningen En musikalisk fantasi om Lapp-Nils 2023. Foto: Sandra Lee Pettersson

Katja Levander som unge Lapp-Nils i En musikalisk fantasi om Lapp-Nils 2023. Foto: Sandra Lee Pettersson

En musikalisk fantasi om Lapp-Nils

Spelas 30 juni - 23 juli 2023 vid Döda fallet i Ragunda.