Region Jämtland Härjedalen

Omsorger har premiär den 4 februari 2024. Foto: Milja Rossi

Premiär för Omsorger 4 februari

Under hösten samlades en grupp män varje vecka för att utforska dans och rörelse tillsammans med koreografen Maria Ulriksson.
I filmen Omsorger får vi en glimt av deras resa.

Den 4 februari är allmänheten välkomna till Scenkonstverkstan i Östersund för att se filmen, möta deltagare och konstnärer från projektet samt prova på communitydans.

Omsorger är en dansfilm där tio män möts och utforskar den egna historiens toppar och dalar. Omsorger är en del av ett communityprojekte som pågick hösten 2023 under ledning av Maria Ulriksson.

Isen, den massiva, spröda som obönhörligt rör sig upp på strandkanten på våren. Verkar statisk, men kan bli spröd. Rasar samman, sprickor som skapas av det mjukare. Vattnet. Vårsolen. Flera gånger rasar vi samman på ett liv – och ger plats för något nytt. Isen blev vår metafor – för omsorgerna, om’en och sorgerna. För självaste livsresan. För att gå i cykler, stagnera, smälta, vara i rörelse och börja om. Igen och igen.

PROGRAM

Kl 15.00 Skål & välkommen + vernissage
Kl 15.10 Workshop - Prova på communitydans med Maria Ulriksson. Alla kan delta.
Kl 15.30 PREMIÄR OMSORGER - Filmvisning + samtal med medverkande, Maria Ulriksson och Milja Rossi.
Kl 16.00 Paus - Vi bjuder på fika!
Kl 16.20 Panelsamtal: Peace Process - med Stace Gill och inbjudna gäster.
Fri entré.

 

OMSORGER

Koreografi: Maria Ulriksson
Film: Milja Rossi
Musik: Anna Sóley Tryggvadóttir
Medverkande:
Johan Sikström, Fredrik Frisint, Ulf Hedenström, Pierre de Flon, Henrik Harr, Nils Björkén, Sören Marklund, Daniel Wadman Svensen, Björn Hansson och Olle Mobärg.
Estrad Norr 2024