Region Jämtland Härjedalen
Teknisk personal

Sally, Erik, Jens, Anders och Pelle. Foto: Sandra Lee Pettersson

Teknisk personal

Ingen produktion är möjlig utan den djupa kunskap och kreativitet som vår tekniska personal besitter.

Anders och Pelle jobbar som tekniker på Estrad Norr. De har främst hand om ljud, ljus och logistik runt scenbygge. De planerar, förbereder och sköter de tekniska bitarna, kör lastbilarna, bygger och river allt som måste finnas på varje ställe under en turné och är experter på att lösa problem och utmaningar som varje unikt stopp under vägen kan bjuda på.

Sally är scentekniker och hoppar in på det mesta från tillverkning av rekvisita, scenografi och arbete i verkstan till turnéroddande med allt vad det innebär av i- och urlast, bygge och riv, ”köra” ljus, serva skådespelare och passning bakom scenen under föreställning.

Erik är vaktmästare och ser till att allt funkar i lokalerna. Han är vår lokale IT-support, hoppar in som chaufför, roddare och tekniker på turné och finns med där det behövs i största allmänhet. Han har koll på att våra bilar servas och att saker är ”på rull”. …..

Jens är scenograf. Han designar och bygger scenografi, tillverkar attribut och rekvisita och är emellanåt involverad i affisch- och programbladsutformning. Han åker även med som chaufför, roddare och byggare på turné ibland.

Teknisk personal

Foto: Sandra Lee Pettersson

Senast uppdaterad: 2024-06-12