Johan Hemmingsson

Erfarenhet, bakgrund

Jag är utbildad manusförfattare för film, tv och nya medier. Sedan examen har jag arbetat med utveckling av manusideér och hållit workshops i grundläggande dramaturgi.

Jag kan hjälpa dig att utveckla dina ideér, renodla ditt budskap och hitta den dramatiska kärnan. På beställning skriver jag också manus.

Utbildning

Avancerad Manusworkshop 150301-150326

Worlshop hos Cinemantrix, ledd av Soni Jörgensen. Referens: Sony Jörgensen info@sonijorgensen.com

Manusutbildningen för film, tv och nya medier. 180 hp, Umeå universitet. 100901-130601 Utbildning i manusförfattande för ett flertal olika medier där vi färdigställde manus till tv-serier, långfilm, kortfilm. Jag gjorde min praktik hos Fundamentfilm, bolaget som gjorde 30 grader i februari. Under praktiken utvecklade jag en tv-serieidé. Referens hos Fundamentfilm: Lasse Pettersson: 070-578 28 81

Referenser

“Johan har en professionell och prestigelös inställning till skrivandet med en förmåga att ta in feedback och lyfta materialet ytterligare, med fokus på att fördjupa både karaktärer och story.”

/Soni Jörgensen

”Johan är lyhörd och öppen. Han är noggrann och skapar texter med tydlig struktur som hjälper läsaren att komma vidare i historien. Han tar tillvara på stämningar och infall som tillför berättelsen ny kraft.” /Christer Molander, Frekvens produktion

Jag utvecklade en tv-serie och en långfilm för produktion. Produktionen är ännu inte klar.

Referens: Christer Molander: 070-7230345

”Vi har haft nöjet att anlita Johan Hemmingsson vid flertalet tillfällen under de senaste åren. Johan är kvick och flexibelt vältalig, mycket lätt att samarbeta med, har en stor portion humor och dessutom duktig på att leda grupper. Jag lämnar utan tvekan de varmaste rekommendationer.”

/Oskar Sergel (ägare Sergel Talarkonst och Mordmysterium Jämtland)

Kontaktuppgifter

Rådmansgatan 27, 83243 Frösön
johanhemmingsson@hotmail.se
073-0309764